Concert la Biserica Reformată Calvină

Miercuri, 7 iulie 2021, ora 19.00

Biserica Reformată Calvină

Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 16, Cluj-Napoca

Accesul la concertele SoNoRo Conac este liber și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: rezervari@sonoro.ro sau 0741.190.470.
Concertul din 7 iulie reprezintă o reîntâlnire cu publicul din Cluj, după o pauză mai lungă ca niciodată. Orașul Cluj-Napoca face parte din istoria concertelor SoNoRo, încă de la începuturile sale, și reprezintă o a doua casă după București, aici având loc cele mai ample manifestări concertistice. Reîntoarcerea nu putea fi decât în Biserica Reformată Calvină, locul în care în fiecare an (din ultimii 16, cu excepția anului trecut) am susținut un concert cu acces liber pentru public. Măreția acestui loc, acustica și lumina sa specială îi transportă de fiecare dată pe muzicieni și audiența într-o dimensiune eterică, în care muzica se constituie în singurul limbaj care poate integra deplin toate năzuințele sufletului.
Dar cum fiecare loc pe care l-am ales pentru turneul de anul acesta spune ceva important și despre istoria orașului, acesta este și cazul Bisericii Reformate Calvine, care încapsulează o jumătate de mileniu de istorie, de la construirea sa la finalul secolului al XV-lea și începutul secolului al XVI-lea (înălțarea sa a început în 1486), fiind unul dintre cele mai valoroase edificii gotice din Transilvania.

Program

Pablo Casals (1876-1973)

Cântecul Păsărilor pentru violoncel solo

Zoltán Kodály (1882-1967)

Duo pentru vioară și violoncel, op. 7

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Divertimento în mi bemol major pentru vioară, violă și violoncel, K 563

Artiști