SoNoRo Conac,
a IX-a ediție, 2021

Cea de-a IX-a ediție a turneului SoNoRo Conac se va desfășura în perioada iulie-septembrie 2021, în locuri și clădiri cu un istoric remarcabil. Prin existența acestui proiect, SoNoRo și-a propus să revitalizeze câteva opere arhitecturale importante din România, dar și să aducă muzica de cameră în zone de o mare însemnătate culturală.

Marea muzică universală, frumusețea naturii și a arhitecturii tradiționale, alături de rafinamentul conacelor și palatelor de altădată, au la fiecare ediție SoNoRo Conac un efect surprinzător. Invităm publicul să ne însoțească și anul acesta pentru a descoperi împreună câteva dintre cele mai frumoase locuri din țara noastră, dar și partituri mai puțin cunoscute, alese special pentru a întregi farmecul peisajului în care sunt interpretate.

Răzvan Popovici, directorul turneului SoNoRo Conac

SoNoRo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal BRD – Groupe Société Générale, cu scopul de a intermedia contexte favorabile salvării unor monumente importante din patrimoniul românesc şi de a aduce în atenția publicului şi al autorităților remarcabile valori româneşti date uitării.

În fiecare an, SoNoRo Conac este o experiență nouă, care ne arată că muzica ne poate aduce împreună în multe feluri și ne conectează, ne trezeste emoții si ne ajută să descoperim alte și alte locuri din România. Prin concertele SoNoRo, vrem să arătăm că muzica clasică poate fi accesibilă și în afara sălilor de concert, că poate fi surprinzătoare și că este mereu deschisă pentru un public nou, de toate vârstele. Dincolo de muzica atent aleasă și de măiestria muzicienilor, veți găsi în aceste evenimente explicații și povești despre fiecare piesă interpretată, dar și apusuri de soare fantastice sau grădini înmiresmate. Lumea SoNoRo, pe care cu mândrie o susținem de 9 ani deja, este o lume generoasă, diversă, vibrantă și plină de talent, o lume vie care vă va cuceri și care ne spune că trebuie să trăim intens azi, dar și să privim în armonie cu noi înșine și cu ceilalți, spre viitor.

Flavia Popa, Secretar General al BRD Groupe Société Générale

SoNoRo Conac, 2013-2021

Concerte