SoNoRo Conac,
a X-a ediție, 2022

Ediția a X-a SoNoRo Conac va fi o încununare a unui demers de a descoperi cele mai frumoase case de patrimoniu din țara noastră și care, după ce a depășit cifra rotundă de 100, nu mai numără locuri, ci emoții și oameni recunoscători pentru povestea pe care o află despre o casă pe lângă care au trecut poate de multe ori, fără să știe că acolo se găsește o părticică de sens ce reîntregește orașul sau satul în care locuiesc și care, poate, uneori, îi reîntregește și pe ei.

La cea de-a X-a ediție, emoția pe care o simt este imensă! Am pornit acest proiect din dorința de a aduce în atenția publicului, prin intermediul muzicii de cameră, clădiri de patrimoniu, multe dintre ele uitate pe nedrept și aflate în momente în care aveau o nevoie vitală de reabilitare. Am considerat că muzica poate deveni vocea acestor simboluri arhitecturale, și cred că nu m-am înșelat, pentru că au fost spații asupra cărora, prin prezența SoNoRo Conac, am tras un semnal de alarmă și acestea au intrat ulterior în reabilitare. Mi-am dorit mereu să pun în acord strălucirea vremurilor de demult, atunci când muzica se asculta în saloanele și grădinile conacelor, cu un prezent care să includă și concerte în spații rafinate. De la această dorință s-au adunat peste 100 de clădiri și concerte în cei nouă ani de existență ai SoNoRo Conac și vă promit că ediția aniversară, intitulată La Grande Bellezza, va răspândi în efluvii frumusețea spațiilor, a muzicii, a liniștii și a oamenilor.

Răzvan Popovici, directorul turneului SoNoRo Conac

SoNoRo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal BRD – Groupe Société Générale, cu scopul de a intermedia contexte favorabile salvării unor monumente importante din patrimoniul românesc şi de a aduce în atenția publicului şi al autorităților remarcabile valori româneşti date uitării.

Și dacă doriți să mai aruncați o privire nostalgică spre ediția SoNoRo Conac IX, o puteți face la acest link.

SoNoRo Conac, 2018-2022

Concerte